fbpx
loading1
loading2

Dekton

Reiniging en onderhoud voor werkbladen

 

Dekton® is een onderhoudsvriendelijk materiaal voor de keuken en badkamer. Om het blad mooi te houden is een juist gebruik en regelmatige reiniging noodzakelijk. Met onderstaande tips heb je jarenlang plezier van het blad.

 Wij adviseren je graag over de beste onderhoudsproducten!

Onderhoud tips

Dagelijkse reiniging en onderhoud

 

Dankzij de uiterst lage poreusheid kan het nieuwe, ultracompacte Dekton® oppervlak zeer goed tegen zowel dagelijkse vlekkenmakers, als tegen chemische producten. Dit maakt het ideaal voor gebruik als keukenwerkblad en werkoppervlak, zowel binnen- als buitenshuis.

Voor dagelijkse reiniging raadt Cosentino het gebruik van Q-Action samen met een spons of niet krassende schuurspons aan. Indien dit product niet voorhanden is, dan is de beste optie het gebruik van water en een neutrale zeep.

Reiniging van hardnekkige vlekken

Voor hardnekkige vlekken afkomstig van producten die bestand zijn tegen de gebruikelijke reinigingsmiddelen, of vlekken die niet meteen worden verwijderd en dus langere tijd op het oppervlak aanwezig zijn, wordt aanbevolen om specifiekere producten te gebruiken zoals: reinigingscrèmes met schurende deeltjes of oplosmiddelen (zoals aceton of een universeel oplosmiddel).

In de tabel vind je verschillende vlekkenmakers en de passende reinigingsmiddelen.

Voorkomen van stoten

Hoewel Dekton® een uiterst schokbestendig oppervlak is, dienen stoten te worden vermeden. Let in het bijzonder op bij bewerkte hoeken, kanten, schuine randen enz.

Gedrag bij contact met warme voorwerpen

Hete schalen en pannen zoals koeken-, steel- en braadpannen kunnen
na gebruik direct op het oppervlak van het materiaal worden gezet. Ook elektrische apparaten die warmte afgeven kunnen op het oppervlak worden gezet. Dekton® is ontworpen om temperaturen van huishoudelijke apparaten te kunnen verdragen.*

Voorzorgsmaatregelen

 

  • Vermijd direct contact met metalen onderdelen van bijvoorbeeld elektrische grills, kookplaten of ovens die, vanwege een verkeerde installatie, rechtstreeks in contact staan met het werkblad.
  • Vermijd directe stralingen van hoge temperaturen van o.a. open haarden en barbecues.
  • Vermijd direct contact met vlammen.
  • Vermijd bij Dekton XGloss langdurig contact met industriële voorwerpen met zeer hoge temperaturen.
  • Polijst het oppervlak niet
  • Vermijd het gebruik van metalen schuursponsen en schurende deeltjes.
  • Snij niet direct op het oppervlak met een keramisch mes, deze zijn vervaardigd uit een materiaal met dezelfde hardheid als het werkblad.
  • Snij bij Dekton XGloss niet rechtstreeks op het oppervlak.
  • Voor Dekton® platen met een dikte van 8mm adviseert Cosentino® het gebruik van een onderzetter als bescherming tegen hete voorwerpen.

 

 

 

 

Zure reinigingsmiddelen zijn producten met een zuur karakter en een lage pH waarde die kalk en roest kunnen verwijderen, zoals ontkalkers. Alkalische reinigingsmiddelen verwijderen vetten, bijvoorbeeld algemene reinigingsmiddelen als zeep en ammoniak. Onder oplosmiddelen vallen o.a. universele oplosmiddelen, terpentine (terpentijn), aceton en alcohol.

Oxidatiemiddelen zijn producten zoals waterstofperoxide en verdund bleekmiddel.

Wil je meer weten over onderhoud en onze onderhoudsproducten?

Neem dan contact met ons op!

Bezoek onze showroom

Ook op zaterdag geopend van 10.00 tot 16.00 uur