fbpx
loading1
loading2

Rubio Monocoat

Mooier hout, langere levensduur en hout met stijl

Wij zijn trotse dealer van Rubio Monocoat in Etten-Leur. De Rubio Monocoat olie geeft jouw hout de perfecte kleur en een optimale bescherming. Rubio Monocoat streeft naar de hoogst mogelijke kwaliteit op het gebied van houtbeschermingsproducten en dat merk je ook. Zo is de Monocoat olie gebaseerd op een moleculaire bindingstechnologie. De olie bestaat uit natuurlijke ingrediënten die direct binden met de bovenste vezels van het hout. Je hoeft maar één laag van de olie aan te brengen en het droogt snel. Deze olie is te gebruiken op al jouw favoriete houten items.

Geef je vloer eens een opknapbeurt en misschien een andere kleur. Neem je kast of tuinmeubelen eens onder handen. De olie is verkrijgbaar in veertig verschillende kleuren en daarmee kun jij jouw houten vloer of meubelen stylen naar je eigen smaak.

Bestel nu de juiste onderhouden- en schoonmaakproducten voor jouw houten vloer, wandkasten, meubels. Wil jij jouw vloer een andere kleur geven? Geen probleem, neem dan contact met ons op! Wij adviseren je graag!

Onderhoud tips

Voorbereiding

 • Dagelijks schoonmaken met water en zeep is niet mogelijk. Wij adviseren om maximaal 1 x per twee á vier weken met water en RMC Soap schoon te maken en op de overige dagen droge reiniging (stofzuigen, Swiffer, microvezeldoek, e.d.).
 • Gebruik, om het oppervlak te reinigen, maximaal 50 ml RMC Soap op 10 liter water (let op: dit is een volle emmer!) of de kant-en-klare RMC Surface Care.
 • Wordt er te veel zeep gebruikt dan wordt er een zachte laag aangebracht op het oppervlak, waar steeds weer vuil kan worden ingelopen. Gebruik niet meer dan de voorgeschreven dosering/frequentie. Minder of geen zeep kan altijd, aangezien de RMC Soap louter en alleen om te reinigen is. De RMC Soap biedt geen enkele bescherming of voeding aan de olielaag.
 • Gebruik bij het dweilen van een vloer bij voorkeur twee emmers. Eén emmer met lauw water en de RMC Soap en één emmer met koud water (waar al het vuil in achter blijft). Gebruik een dweilpers, dit ter voorkoming van overmatig water gebruik.
 • Gebruik zo weinig mogelijk water. Laat zeker geen water stilstaan op het oppervlak.
 • Zorg voor voldoende ventilatie tijdens het drogen.
 • Het is niet mogelijk om machinaal met water schoon te maken. Dan gaat er teveel water over het oppervlakte heen.
 • Rubio® Monocoat heeft een matte uitstraling. Probeer geen glans te creëren door middel van zeep.
 • Wij adviseren geen agressieve schoonmaakmiddelen te gebruiken. Vermijd ook het gebruik van andere chemicaliën, zoals chloor, terpentine e.d.! Als dit soort stoffen in aanraking komt met het behandelde oppervlak, dan zullen er zeer moeilijk verwijderbare vlekken ontstaan.

Vlekken:

 • RMC Tannin Remover: Zwarte/looizuur vlekken (een chemische reactie in het hout, die vaak ontstaat bij een combinatie van vocht en metaal) en hardnekkige vlekken.
 • RMC Grease Remover – Vetvlekken
 • RMC Limespot Remover – Kalkvlekken

Gebruik: Spray de vlek in en laat het even inwerken. De behan- deling kan worden herhaald totdat het gewenste resultaat is bereikt. Daarna met een licht vochtige doek afnemen, laten drogen en RMC Refresh Spray (kleurloos of RMC Oil Plus 2C (in de oorspronkelijke kleur) aanbrengen. Goed uitwrijven en droog poetsen met een niet-pluizige doek.

Onderhoud

Een onderhoudsbeurt met RMC Refresh Spray (kleurloos, kan gebruikt worden bij iedere kleur; geeft de juiste bescherming, maar brengt geen kleur terug) wordt telkens toegepast wanneer het uiterlijk en de bescherming van het oppervlak grondig dient te worden opgefrist. Dit kan ook plaatselijk gebeuren op plekken die intensiever worden gebruikt.

 

 1. Maak het oppervlak vuil- en stofvrij door met alleen een licht vochtige doek te dweilen/af te nemen. Laat het oppervlakte drogen. Verstuif RMC Refresh Spray op het oppervlak. Breng het product aan met een boenmachine met een witte pad of handmatig doormiddel van een doek.
 2. Gebruik zeer weinig product om te vermijden dat het oppervlak kleverig wordt. Met de RMC Refresh Spray kan ongeveer 40 m2 worden behandeld. Laat het product gedurende enkele minuten inwerken. Wrijf de behandelde zone droog met een niet-pluizige doek of boenmachine voorzien van witte pad.
 3. Wij adviseren om niet al te grote zones te behandelen, zodat deze binnen 15 – 20 minuten handdroog kunnen worden gepoetst.
 4. Beloopbaar in 4 tot 6 uur bij goed geventileerde ruimtes.
40 verschillende kleuren
Groot assortiment
1 olie, 1 laag

Wil je meer weten over onderhoud en onze onderhoudsproducten?

Neem dan contact met ons op!

Bezoek onze showroom

Ook op zaterdag geopend van 10.00 tot 16.00 uur